Inarijärven Petäjäsaaressa

Asiaa ennen varsinaista asiaa….

Tässä aamulla hoksasin fiksun yhteyden Inarijärven Petäjäsaaressa käynnin ja oman syntymäni välillä.

Videolla tulin sanoneeksi  ”Petäjäsaaren autiotupa lähestyy…veneitä on ja vesitasokin siellä vissiin on…veneitä on kaks ainakin ja vesitaso tuolla vähän kauempana…siellähän on porukkaa…pittää lähtä kattoon ketä siellä on noin komeilla veneillä tullu…valot vaan vilkkuu mahtavasti”.

Joo, vesitasolla oli tullut mukava nuoripari Tuusulasta. Kirjoitin tuvan vierasvihkoon seuraavana päivänä ennen lähtöä Nanguniemen venesatamaan näin:

He lähtivät vesitasolla. Minä lähdin puuveneelläni seuraamaan, kun kone lähti lipumaan kohti nousupaikkaa. He nousivat ja kaarsivat hiukan kauempaa ja kohta lensivät veneeni yläpuolella. Henri heilutti vesitason siipiä hyvästiksi ja minä kättä takaisin.

Upea alku eläkepäiville.

Synnyin Oulun Diakonissalaitoksella 10.07.1952. Kaupungissa oli tuona päivänä liikkeellä Helsingin olympialaisten olympiasoihtu ikään kuin juhlistamassa syntymääni.

Upea alku elämälle.

Olen sydämeltäni, mieleltäni ja kieleltäni ikuinen Oulun ja sen kaupunginosan Kastellin poika. Jalitsupelit ja kaikenlaiset leikit Emännäntien, Isännäntien ja Töllintien kavereiden (minä,hane,sane,miki,kaartimara,rimpikari,rimpipera,isohönö, pikkuhönö,hämytane,hämypena,jaaranmasa,holapanhane,holapanrape,haapaviidanmasa,sinikka,kirsu,juha,ippa…jne) kanssa kulkevat aina mukana muistoissani.

Alla on lähtö seuraavana aamuna 01.09.2017 Petäjäsaaresta kohti Nanguniemen venesatamaa ja Oulua.

Matkalla poikkesin vielä Jääsaaren autiotuvalla. Petäjäsaaresta on tänne noin 20 km. Ja tästä Nanguniemen satamaan 6 km.
Videolla kerroin Savottakahvilasta. Yövyin siinä kohtuuhinnalla ja olipa mukava käydä saunassa.