Elämä on universumin lahja

Joulutunnelmissa lähetin sanomalehti Kalevaan kirjoituksen kekseliäisyydestä, koulutuksesta ja yrittäjyydestä.

Kaleva julkaisi juttuni tiistaina 07.01.2020
Hiukan muotoilua ja tekstiä oli jäänyt suodattimiin.

Totesin kirjoituksessani, että ”Pidän syntymääni tänne Suomeen universumin lahjana”. Olisi pitänyt kirjoittaa, että pidän syntymääni tänne planeetta Maahan universumin lahjana.

Olen Ursan jäsenenä lukenut Tähdet ja avaruus lehteä jo 18 vuoden ajan. Olen katsellut lehdestä avaruusteleskooppi Hubblen ottamia häikäisevän komeita kuvia eri puolilta ja syvyydeltä maailmankaikkeutta. Olen surffaillut unissani galaksilta galaksille, istunut Andromedan galaksin reunalla ja katsellut uusien tähtien syntymää ja vanhojen kuolemaa valtavissa räjähdyksissä. Räjähdykset ovat levittäneet universumiin tähtien sisuksissa syntyneitä keveitä ja raskaampia alkuaineita. Alkuaineita, joista planeetta Maa sekä me ihmiset ja muu elollinen luonto olemme viime kädessä kasautuneet. Olemme tavallaan syntyneet tähtien sisällä, kulkeneet läpi avaruuksien ja päätyneet tänne Maahan ihmettelemään luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta.

Ihmisen ajatus on universumin nopein liikkuja. Se päihittää kirkkaasti valon nopeuden 300000 km/s. Pystyn singauttamaan ajatukseni 40 W:n (40 watin) aivoteholla universumin äärirajoille 13,8 miljardin valovuoden päähän kolmessa (3) sekunnissa. Valolta kuluu samaan matkaan 13,8 miljardia vuotta. On nopeuksissa hiukan eroa.

Uskovaiset, kuten esimerkiksi lestadiolaiset, eivät käsitä, kun totean elämän olevan universumin lahja. En voi sanoa, että se on jumalan lahja, koska en usko jumalaan. Minä puolestani en käsitä ja ymmärrä mitä se synti oikeastaan on. On vain hyviä tekoja, pahoja tekoja ja hirveän pahoja tekoja. Vähemmän on niitä hirveän hyviä tekoja. Olen kasvanut perheessä, jossa ei synnillä peloteltu eikä väkisin kirkkoon viety.
Ja, kun olen surffaillut ajatuksissani universumia ristiin rastiin, en ole törmännyt missään universumin kolkassa minkään uskonnon jumalaan enkä ali-jumalaan.

Kaikki maailman uskonnot jumalineen ja ali-jumalineen ovat täysin ihmisen keksimää höpötystä. Tästä seuraa väistämättä, että pidän myös pappeja yhdenlaisina höpöttäjinä. Paavi kardinaaleineen on mahtava show-mies. Jumalan vastavoima ns. vapaa-ajattelijat kuuluvat myös tähän kastiin.
Itse olen ihan omilla aivoillani vakaasti ja kauniisti ajatteleva eläkeukko.
En lähde helposti höpötyksiin enkä hömppään mukaan.

On kohtalon ivaa, että tuolla itäisellä maalla, tuolla kaksoisvirtain maalla, missä jeesus syntyi, käyskenteli ja pörräsi jakaen auliisti rakkauttaan, asuu nykyisin henkilöitä, joukkioita ja kansoja, jotka uskontoineen, jumalineen ja ali-jumalineen ovat irtaantuneet todellisesta, hyvästä ja kauniista elämästä.

Jeesus, samoin kuin Lars Levi Laestadius, olivat isän ja äidin poikia, eivät jumalan poikia.