Minun pappa

Terve, minä olen Aada. Keke pappa on minun äitini isä, hän on mukava! Minun pikkuvelikin tykkää papasta ja on innoissaan kun pappa tulee käymään meillä. ( mummukin on tosi mukava! ). Papan pöytä on sotkuinen AINA! Pappa lukee aina Tähdet ja avaruus nimistä lehteä. Minä kysyin papalta että voinko tehdä oman blogisivun niin pappa sanoi: No saat, jos lupaat syödä enempi kasviksia.

Tässä olen minä, Aada. Perjantai 13 maaliskuuta 2015 klo 11:14.

Olin papalla hoidossa ja pappa teki mulle herkkulautasen. Se oli hyvää! Siinä oli porkkanaa, kurkkua, tomaattia ja keltaista paprikaa. Minun mummu oli vielä tuolloin töissä. Ei eläkkeellä niin kuin nyt.

Pappa on vähä outo koska se on nukkunu jo 20 vuotta tuossa samassa pedissä lattialla! Vaikka tuon pedin vieressä on sänky!!! Siinä on vain 5 sentin petauspatja mutta se on papan selälle hyvä. Sillä papalla on ollut selkä kipeä niin lattialla nukkuminen on auttanut pappaa. Patja on papalle myös samalla jumppa ja venyttelypatja ja lopuksi se tekee 10 etunojapunnerrusta.

Kuva 1

Pappa tekee aina tuota salaattia ja se on parasta salaattia koko maailmassa!

Kuva 2

Ja joskus pappa laittaa siihen salaattiin lisäksi: bataattia, punasipulia, kurkkua, tomaattia.

Kuva 3

Kokojyväleipä 28 g
Juustopala 16 g, siinä on rasvaa vain 7 %. Tuo juusto on maailman parhainta juustoa!

Kuva 4

Juuston päälle pappa laittaa mustapippurirouhetta 2 g ja curryjauhetta myös 2 g
Minusta outoa. Tuo näyttää oudolta.

Kuva 5

Ja sitten tulee päälle 2 kynttä valkosipulia, yht. 9 g

Kuva 6

Sitten 18 g inkivääriä. Pappa sano, että se parantaa kaikki vaivat ja pitää flunssan loitolla. Inkivääri  on minun mielestä aika äkäistä! 

Kuva 7

Tässä on papan herkkua savulohta 51 g. Siinä on hyvää rasvaa, mutta eikö rasva lihota?

Kuva 8

Lopuksi päälle tulee tavallista juustoa 3 siivua yht. 37 g.

Kuva 9

Tässä on sitten se aamupala minkä pappa nautti salaattilautasen jälkeen.
Savulohi/inkiväärileipä 163 g
Suodatinkahvia on 274 g
Digestive keksi painaa 15 g
Suodatinkahvissa on mukavasti kaliumia. Tässä 2,74*99,0 mg = 271 mg. Se on papan saantisuosituksesta 271/3500*100 = 7,7 %

Kuva 10

Ja lopuksi:
Näistä tulee piristävä, äkäinen happopaukku

Se sisältää: puristettua tuoretta sitruunamehua 35 g (18%), väkiviinaetikkaa 6 g (3%), jääkaappikylmää vettä 153 g (79%) eli yhteensä 194 g
Energiaa siinä on noin 125 kJ
Se on 125/8000*100 = 1,6 % papan päivittäisestä kokonaisenergiantarpeesta 8000kJ.
Musta tuo on aika ällöä. Pappa yrittää poistaa sillä valkosipulin hajua. Hampaat pitää pestä hyvin, sillä happopaukku rasittaa hammaskiillettä.

Pappa tykkää näistä kekseistä, ja niin minäkin. Vaikka pappa onkin kaiken terveellisen kannalla niin kyllä pappakin saa joskus herkutella.
Nyt on Runebergin päivä ja minä, pappa ja mummu mennään torttukahaville! Muuten, pappa juo kahvia aina tuosta samasta lehtimukista.